Shoqata Çamëria nderon Doris Pack: “Politika feston 5 Majin, nuk pashë përkujtimin e Çamërisë”

I pranishëm në këtë eventka qenë dhe Kryetari i PDIU-së Shpëtim Idrizi. Ai është shprehur se Pack ka ngritur zërin për çështjen çame, dhe për këtë arsye i jepet ky titull mirënjohjeje.

“Pack ka ngritur zërin për Çamërinë. Shqiptarët e Çamërisë vazhdojnë të diskriminohen, po do ne do ta vazhdojmë luftën tonë.”

Eurodeputetja tha që ka gjithmonë shpresë për tu rekuperuar dhe për të rifilluar dhe një herë jetën.

“Si gjermane e kuptoj këtë vështirësi që keni pasur. Shumë individë kanë vuajtur nga lufta. Qëllimi të gjithë viktimave është të kthehehen në shtëpi e tyre dhe të rikuperohen. Është një ditë e shënuar ky 75-vjetor. 5 Maji është përkujtuar nga zyrtarë të politikës po nuk pashë të përkujtohen çamët.

Thelbi është i njëjtë dhe pse situatat janë të ndryshme”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *